Peter Plys

Peter Plys, er som bekendt en bjørn med en meget lille forstand. Sådan beskriver han i hvert fald sig selv. Peter Plys har hovedrollen i alle historierne, det var ham det hele begyndte med.

Man kan altid kende Peter Plys. Hvis han en sjælden gang ikke skulle have sin klassiske røde trøje på, kan man måske prøve at tænke som Peter Plys. Også selvom det ikke altid virker lige klogt. Du kan for eksempel, kigge op mod himlen, og kigge efter en blå ballon, men en sort regnvejrssky under. Eller måske går han sammen med Grisling rundt om nogle træer, på udkig efter det frygtede Væseldyr. Dog har de ikke opdaget, at det er det er deres egne fodspor de følger.

Du kan også, hvis du hører en bi, følge efter den, og på den måde måske finde Peter Plys. Han elsker nemlig honning. Derudover synes han også, at det altid er tid til en “lille mundsmag honning”, selvom han lige har spist. Derfor har Peter Plys også det karakteristiske store mave, som hans trøje ikke kan nå ned over og dække.

Peter Plys er til tider hele skovens redningsmand. Han vil nemlig ikke have, at nogle af hans venner kommer noget til. Derfor træder han altid ind med en hjælpende hånd.

Der er kun nogle enkelte tilfælde, hvor du kan finde en Peter Plys i dårligt humør. For eksempel, når han til sin egen store fortrydelse opdager, at han ikke har mere honning, og ellers lig havde så meget lyst til det. Et andet tidspunkt er, da han får at vide, at han skal på slankekur, da han sidder fast i indgangshullet til Ninkas hule – netop fordi han har spist for meget honning.

Er der noget Peter Plys elsker næsten lige så meget som honning, så er det hans venner, og at holde selskaber, hvilket er noget vennerne går meget op i.

De to mest kendte kommentarer fra Peter Plys må vel være: “Jeg tror det er tid til en lille mundsmag honning”, og “Jeg er jo en bjørn med en meget lille forstand”.

Hvis du også gerne vil kigge på nogle billeder af Peter Plys, kan du klikke her.

Der er lukket for kommentarer.